Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η μάνα ''τσίχλα''

Το παρακάτω είναι άρθρο που δημοσιέυτηκε στο zougla.gr.
Απλά εκλπηκτικό...

Η αυτοθυσία μιας ... μητέρας


Η αυτοθυσία μιας ... μητέρας

29 Μαΐου 2009, 14:21

Τα πάντα μπορεί να κάνει μια μητέρα προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά της. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι σκηνές που απαθανάτισε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Dennis Bright.

Ένα ζευγάρι πουλιών, είχε την ατυχή έμπνευση να χτίσει τη φωλιά του επάνω στην υδρορροή της στέγης ενός σπιτιού στο Hampshire της Βρετανίας, μπλοκάροντας τη δίοδο των νερών της βροχής προς το έδαφος.

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος των πουλιών, καθώς μία μέρα που ο αρσενικός της οικογένειας είχε επιφορτιστεί με το έργο της ανεύρεσης τροφής, βροχή άρχισε να πέφτει, απειλώντας τη φωλιά, μέσα στην οποία μεγάλωναν τέσσερα νεογέννητα πουλιά.

Η μητέρα, δρώντας ευφυώς και αστραπιαία βρήκε τη λύση. Χρησιμοποίησε το σώμα της ως εμπόδιο στο δρόμο του νερού προς τη φωλιά.

Ο έκπληκτος φωτογράφος δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, βλέποντας την εξυπνάδα και την αυταπάρνηση του θηλυκού πουλιού. «Φούσκωσε το σώμα του μέχρι να διπλασιάσει το μέγεθός του προκειμένου να καλύψει το μέγεθος της υδρορροής», δήλωσε ο Dennis Bright, τονίζοντας ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή του.

2 σχόλια:

  1. Φοβερό!!!
    Και να σκεφτείς οτι πολλές φορές έχουν βρεθεί παρατημένα μωρά (ανθρώπινα),
    καθώς και ένα πεταμένο στα σκουπίδια μέσα σε σακούλα σκουπιδιών.
    Έχω την εντύπωση ότι όταν αποκαλούμε κάποιους ανθρώπους "ζώα" μάλλον αδικούμε τα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά φοβερό και αξιοθαυμαστο! Οποτε τώρα αφου η μανα τσιχλα εσωσε τα μικρα της θα μπορούμε στο επόμενο κυνηγι να τα καθαρίσουμε εμεις και να κανουμε μια τηγανια πουλακια για τις γυναικες. Κι εγώ εχω την εντύπωση ότι όταν αποκαλούμε κάποιους ανθρώπους "ζώα" μάλλον αδικούμε τα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή